21kol.
quinn-1

U nedjelju, 03.09.2017. u 21:30, u Primoštenu će nastupiti cover band “Queen Real Tribute”. Koncert će se održati na trgu don Ive Šarića, ispred bedema na ulazu u centar Primoštena, a ulaz je slobodan. Uz dobro poznate zvukove vječnih hitova kao što su Bohemian Rhapsody, We are the Champions, Somebody to Love, A Kind of Magic i mnoge druge pjesme jednog od najpoznatijih britanskih rock bandova, grupe Queen.

Vidimo se u Primoštenu!

 

On Sunday, 03.09.2017. starting at 9:30pm, Primošten will host a cover band “Queen Real Tribute”. The concert will take place at Don Ive Šarić Square, in front of the rampart at the entrance to the center of Primošten, and the entrance is free. With well-known sounds of eternal hits such as Bohemian Rhapsody, We are the Champions, Somebody To Love, Kind of Magic and many other songs from one of the most famous British rock bands, Queen.

See you in Primošten!

24srp.
images

Budući da Primošten ove godine bilježi znatan porast broja gostiju iz Poljske, jedan od vodećih poljskih internet portala “Noclegowo” poziva sve iznajmljivače da svoj smještaj oglase na njihovom webu, https://epanel.noclegowo.pl/dodaj te time privuku dodatne turiste. Portal je na engleskom jeziku.

17srp.
CARINA-GRB

Ovlašteni carinski službenici u tijeku provedbe pojačanih mjera nadzora u razdoblju od 15.06. do 15.09.2017.g.svoje aktivnosti usmjeravaju i na područje nadzora obračuna, naplate i uplate boravišne pristojbe nadzirući pri tom:

-ispravnost vođenja knjige gostiju, izdavanja računa s evidentiranom uplatom boravišne pristojbe,

-ispravnost prijave i odjave gostiju turističkoj zajednici,

-nadzor obveze i roka plaćanja boravišne pristojbe.

Sukladno navedenom, a radi učinkovitog obavljanja nadzora i sprječavanja obavljanja neregistrirane djelatnosti pružanja usluga, molimo Vas ukoliko imate saznanja da postoje prekršitelji da nas izvjestite i dostavite podatke o vremenu i mjestu pružanja takvih usluga.

11srp.
preuzmi
Poštovani,

šaljemo podsjetnik svim vlasnicima kuće ili stana za odmor koji žele plaćati boravišnu pristojbu paušalno da je odabir načina plaćanja boravišne pristojbe obavezan do 15.7. tekuće godine. Molimo Vas da izvršite svoju prijavu u sustav eVisitor u navedenom roku kako biste odabrali način plaćanja jer nakon navedenog roka isto više neće biti moguće te će svi gosti biti zaduženi po noćenju.

06srp.
primosten-hd-5

Zbog rastuće uloge ruralnog turizma u cjelokupnoj turističkoj ponudi naše županije, TZ Šibensko kninske županije u suradnji s Šibensko kninskom županijom pokreće projekt „Labelling – standardizacija i certifikacija ruralnog turizma Šibensko-kninske županije“ , te sukladno tome organiziramo edukativnu radionicu kojom ćemo predstaviti projekt.

Radionica će se održati u utorak 11. srpnja 2017. godine od 12,00 do 14,00 sati u Gradskoj vijećnici u Šibeniku, te Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite.

Program radionice:

12,00 – 13,00 – „Labelling – standardizacija i certifikacija ruralnog turizma Šibensko kninske županije“

13,00 – 14,00 – rasprava

Molimo da svoj dolazak obavezno potvrdite na mail ivana.lusic@sibenikregion.com.

U želji da ćete se odazvati na naš poziv srdačno Vas pozdravljamo.

04srp.
Photo_11

‘Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda’ u Primoštenu od 10.- 13. srpnja 2017.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Primoštena

‘Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda’ postaje već tradicija u Primoštenu. Ovoga srpnja od 10.-13. , 5.godinu za redom, domaćini i njihovi gosti mogu doista naći mnogo zanimljivih domaćih proizvoda .

Na sajmu se kupcima nude domaći proizvodi poput suhomesnatih prerađevina, meda, domaćih sireva i drugih mliječnih prerađevina, suvenira od lavande,drvenih igračaka proizvoda od voća i povrća, marinirane ribe, fritula, raznih likera, kupinova vina i raznih drugih predmeta po prihvatljivim cijenama.

Organizator sajma je uslužni obrt Fotografica – vizualne komunikacije iz Varaždinske županije.

Izlagači dolaze iz svih regija Hrvatske koji putem ovih sajmova svakom kupcu mogu ponuditi široku paletu kvalitetnih domaćih proizvoda.

Glavni cilj naših sajmova jest potpora malim i obiteljskim gospodarstivma te njihovo osnaženje u svrhu doprinosa gospodarskom razvoju regije u kojoj žive i rade. Dugoročno gledano za očekivati je da će sajmovi pridonijeti povećanju održivog zapošljavanja, optimalnoj iskorištenosti regionalnih prirodnih resursa i ljudskih kapaciteta, kao i očuvanju bogate tradicije i kulturne baštine. Time potičemo razvoj postojećih i pridonosimo stvaranju novih proizvodnih kapaciteta.

‘Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda’ vidno obogaćuje turističku ponudu tijekom sezone i pridonosi njenom produljenju.

Jedna od okosnica uspjeha sajma jest i dobra suradnja s gradovima i općinama partnerima i njihovim turističkim zajednicama. Sigurno je da što više ovakovih i sličnih manifestacija organiziramo,
obogaćujemo ponudu i sadržaj turističke sezone i promičemo vrlo kvalitetne i ukusne domaće proizvode.

Dođite, vidite i kušajte – srdačno ste pozvani!

21lip.
Primosten1

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

Od 2005. godine manifestacija je – uz slogan ‘faites de la musique’ (stvarajmo glazbu) – međunarodnog karaktera, pa se diljem svijeta u više od sto zemalja (uključujući i Hrvatsku) organiziraju okupljanja brojnih glazbenika i jednaka se pažnja posvećuje različitim vrstama glazbe. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, ali i različiti glazbeni stilovi: rock, jazz, klasična glazba, DJ-evi i ostalo, pleše se, pjeva i zabavlja.

Organiziraju se besplatni koncerti i radionice s ciljem popularizacije glazbene kulture i sviranja instrumenata među mladima (i onima koji se tako osjećaju). Stoga glazbenici amateri i profesionalci ciljaju na što veći broj ljudi, pa se njihovi besplatni nastupi i koncerti organiziraju na gradskim trgovima, ulicama, ali i javnim prostorima poput muzeja, kolodvora i slično: toga dana nije neobično vidjeti simfonijski orkestar kako izvodi Mozartova djela u hladovini vašeg omiljenog parkića.

U kolijevci Svjetskoga dana glazbe, primjerice, toga je dana dopušteno izvući sav instrumentarij iz kuće, svirati do dugo u noć, a nitko vas ne smije prijaviti policiji zbog remećenja javnoga reda i mira.

19lip.
Photo_03

Izašao je novi broj specijaliziranog časopisa za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu „Apartman Plus“.

Časopis možete preuzeti na linku ispod.

Apartman Plus br2 2017

17lip.
karneval (3)

Turistička zajednica općine Primošten i ove godine organizira 10. tradicionalni ljetni karneval u subotu, 24.06.2017. Povorka kreće sa Nove Rive u 19.30, a nastavak programa održat će se na glavnom trgu Rudina uz bogatu lutriju i nastup Danijele Martinović uz voditeljsku palicu Nives Ivanković.

Svi ste pozvani.

01lip.
like-HOME

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Šibensko kninske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pokrenula  projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Like HOME.

Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.

Budući da na području Šibensko kninske županije postoji veliki broj kvalitetnih jedinica obiteljskog smještaja, TZ Šibensko kninske županije objavljuje Javni poziv iznajmljivačima za ulazak u klub kvalitete.

Od lipnja 2016. godine provodimo proces certificiranja, te pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije projekta da se prijave s propisanom dokumentacijom do 16. lipnja 2017. g. u lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Like HOME“ te time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Šibensko kninske županije poput službenih internetskih stranica, tiskanih materijala te distribucije putem turističkih sajmova ili prezentacija. Osim prijave u glavni brend Like Home, iznajmljivači imaju mogućnost specijalizacije u 4 podbrenda, i to: City, Bike, Rural i Luxury ( luksuzni apartmani ) / Luxury Premium ( kuće za odmor ).

Javni poziv će biti objavljen na stranicama TZ Šibensko kninske županije – www.sibenikregion.com

animacijsko pismo Like HOME

LIKE HOME – o projektu

Like HOME-bike friendly prijavnica

Like HOME-city friendly prijavnica

Like HOME-luxury prijavnica

Like HOME-rural friendly prijavnica