23velj.
Photo_14

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Vas poziva na seminar „Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam  – MARKETING I GASTRONOMIJA U RURALNOM TURIZMU koje će se održati u petak, 02. ožujka 2018. godine u Vinariji BARAKA, Bogdanovići 36 u Šibeniku. Predviđeno trajanje seminara je od 10:00 do 17:00 sati.

Seminar je za sve sudionike besplatan.

Ljubazno Vas molimo da nam najkasnije do četvrtka, 01. ožujka 2018. god. do 16 sati potvrdite sudjelovanje na popunjenom priloženom prijavnom obrascu te ga pošaljete na e-mail adresu: info@klubselo.hr.

Pozivnica SKZ_02. ozujak 2018. Prijavni formular – seminar Novo vrijeme-vrijeme za RT_SKZ Program – seminar Novo vrijeme-vrijeme za RT_SKZ

23sij.
22sij.
19sij.
logo_eng

S obzirom na novu Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu donesenu 9. kolovoza 2017. godine, obavještavamo Vas kako će sustav eVisitor od 1.siječnja 2018. godine obračunavati boravišnu pristojbu sukladno donesenim promjenama. Promjene koje donosi Uredba je povećanje boravišne pristojbe za sve one osobe koje boravišnu pristojbu plaćaju po noćenju i nautičare koji plaćaju paušalnu boravišnu pristojbu.

Povećanje boravišne pristojbe prvi puta će se primijeniti s noćenjem 1.1.2018. na 2.1.2018. godine, dok će za noćenje s 31.12.2017 na 1.1.2018. biti obračunata u visini boravišne pristojbe prema Uredbi o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2017. godinu.

Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu možete provjeriti na linku u nastavku https://narodne-novine.nn.hr/…/sl…/full/2017_08_78_1922.html.

Ukoliko niste do sada molimo vas da izvršite prilagodbe u cjenicima i aplikativnim rješenjima za prijavu turista.

Također upućujemo vas da i u svima vašim kanalima poput web stranica ili informativnih letaka izvršite ažuriranje cjenika.

20lis.
IMG_2232

Poštovani maslinari,

U tijeku su prijave za sudjelovanje na 3. Festivalu maslina, koji će se održati od 23.-25. 2. 2018. godine na Zagrebačkom velesajmu, Kongresni centar. Svoja ulja možete poslati na ocjenjivanje/natjecanje, sudjelovati na predavanjima i na prodajnoj izložbi, radionicama i degustacijama. Detaljnije upute možete naći na web-stranici www.zagreboliveinstitute.hr.

Suorganizatori ovog festivala su Savjetodavna služba i Zagrebački velesajam. Festival se održava u isto vrijeme kada i sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh, tako da se očekuje oko 30.000 posjetitelja.

03lis.
ambienta_2017_hr

Pozivaju se svi privatni iznajmljivači na sajam Ambienta, koji se održava u Zagrebu, u razdoblju od 11.-15. listopada 2017,na Zagrebačkom velesajmu. Svi privatni iznajmljivači na području Republike Hrvatske imaju osigurane gratis ulaznice koje mogu preuzeti na Velesajmu, na glavnom info pultu, s napomenom članica da su došli na poziv Sektora za turizam, Zajednice obiteljskog smještaja Hrvatske gospodarske komore.

20ruj.
like-HOME

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Šibensko kninske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pokrenula projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom “Like HOME”.
Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.
Budući da na području Šibensko kninske županije postoji veliki broj kvalitetnih jedinica obiteljskog smještaja, TZ Šibensko kninske županije objavljuje Javni poziv iznajmljivačima za ulazak u klub kvalitete.
Od lipnja 2016. godine provodimo proces certificiranja, te pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije projekta da se prijave s propisanom dokumentacijom do 16. lipnja 2017. g. u lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Like HOME” te time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Šibensko kninske županije poput službenih internetskih stranica, tiskanih materijala te distribucije putem turističkih sajmova ili prezentacija. Osim prijave u glavni brend Like Home, iznajmljivači imaju mogućnost specijalizacije u 4 podbrenda, i to: City, Bike, Rural i Luxury ( luksuzni apartmani ) / Luxury Premium ( kuće za odmor ).

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:

animacijsko pismo Like HOME LIKE HOME – o projektu Like HOME-bike friendly prijavnica Like HOME-city friendly prijavnica Like HOME-luxury prijavnica Like HOME-priopcenje (3) Like HOME-rural friendly prijavnica

25kol.
Epic-Week-in-Croatia

Dopustite da vas obavijestimo kako je Hrvatska turistička zajednica pokrenula drugi dio #EpicWeek kampanje na društvenim mrežama pod nazivom :#EpicWeek- Choose 7 out of 200 Things To Do In Croatia!

Kampanja se sastoji od odabira doživljaja, svaki korisnik može odabrati 7 do 200 doživljaja te ih podjeliti na društvenim mrežama. Kampanju možete vidjeti na sljedećem linku: www.epicweek.hr . Svaki odabrani doživljaj možete podijeliti i kao zaseban post na društvenim mrežama.

Nakon odabira i podjele sadržaja na društvenim mrežama bira se i pobjednik koji će moći i doživjeti svoj #EpicWeek .
Pobjednik se bira po broju lajkova za objavljeni sadržaj, a nakon toga svaki potencijalni pobjednik treba dostaviti razlog zašto baš on treba osvojiti #EpicWeek u Hrvatskoj.
Sretno !!!!

21kol.
quinn-1

U nedjelju, 03.09.2017. u 21:30, u Primoštenu će nastupiti cover band “Queen Real Tribute”. Koncert će se održati na trgu don Ive Šarića, ispred bedema na ulazu u centar Primoštena, a ulaz je slobodan. Uz dobro poznate zvukove vječnih hitova kao što su Bohemian Rhapsody, We are the Champions, Somebody to Love, A Kind of Magic i mnoge druge pjesme jednog od najpoznatijih britanskih rock bandova, grupe Queen.

Vidimo se u Primoštenu!

 

On Sunday, 03.09.2017. starting at 9:30pm, Primošten will host a cover band “Queen Real Tribute”. The concert will take place at Don Ive Šarić Square, in front of the rampart at the entrance to the center of Primošten, and the entrance is free. With well-known sounds of eternal hits such as Bohemian Rhapsody, We are the Champions, Somebody To Love, Kind of Magic and many other songs from one of the most famous British rock bands, Queen.

See you in Primošten!

24srp.
images

Budući da Primošten ove godine bilježi znatan porast broja gostiju iz Poljske, jedan od vodećih poljskih internet portala “Noclegowo” poziva sve iznajmljivače da svoj smještaj oglase na njihovom webu, https://epanel.noclegowo.pl/dodaj te time privuku dodatne turiste. Portal je na engleskom jeziku.