CRO Race 2022.

19ruj

Nikad jače izdanje biciklističke utrke CRO Race

BICIKLIZAM PRIJE SVEGA

PRIMOŠTEN 29.09.

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova –  šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu dvadeset timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale.

 

Natječu se velika imena profesionalnog biciklizma

CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih. Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Dolazak na CRO Race najavio je i ovogodišnji pobjednik Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard, koji nastupa za Jumbo Vismu.

 

Etape prolaze kroz cijelu Hrvatsku

Još od svog prvog izdanja biciklistička utrka CRO Race izlazi izvan okvira sportskog natjecanja, a važan je dio priče i vizije ovog događanja i promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma. S obzirom na doseg koji CRO Race ima, a govorimo o više od 200.000 posjetitelja, od čega je 25.000 stranaca te o tome kako se utrka uživo prenosi u preko 130 zemalja svijeta, posve je jasno zašto zaslužuje titulu globalnog ambasadora Hrvatske. Razlog je to zašto su i ove godine brojni destinacijski partneri prepoznali vrijednost utrke za svoje područje i odlučili ugostiti ovo jedinstveno događanje.

 

Već drugu godinu za redom CRO Race stiže u najljepši Primošten, a uzbudljiva treća etapa voziti će se od Sinja  sa startom u 13:00 i ići sve do Primoštena kod Kipa Gospe od Loreta. Planiran ulazak u cilj je oko 16:40, cjelokupna trasa trke biti će u duljini od 163 km i na rasporedu je u četvrtak 29.rujna 2022. Biciklisti će proći područjem Primoštena u dva navrata, dolaze iz smjera Splita i Trogira cestovnim pravcem prema Šibeniku, Jadranskom magistralom nastavljaju putem D8 Splitska – Dalmatinska – Huljerat – Bilo-Strane. Južnom magistralom će se ponovno vratiti u Primošten, te ući na cilj treće etape kod Kipa Gospe od Loreta na Gaju. Kids CRO Race, rekreacija i zabava za mališane će se provesti u suradnji sa Osnovnom školom Primošten, a svrha nam je poticanje mlađih generacija na sport i rekreaciju. Trajati će u periodu od 12:00 do 14:00, a sama utrka je za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima.

Praćenje prijenosa treće etape biti će na Video wall-u, pripremili smo DJ zabavni program, svečanu ceremoniju nagrađivanja pobjednika i vodećih biciklista. Radujemo se ponovnom  CRO Race Primošten, i vjerujemo da će biciklistička utrka plijeniti pažnju ljubitelja biciklizma. Općina Primošten je prepoznala ovo iskustvo kao nijedno drugo, ovim putem pozivamo sve ljubitelje biciklizma da iskoriste priliku i uživaju u ovom velikom projektu promocije ljepota Hrvatske i cikloturizma.

Također čestitamo svim sudionicima i želimo im puno sreće na trasi dugoj 1000 kilometara u šest etapa diljem Lijepe naše.

Vidimo se u Primoštenu, jer privlačnost naše destinacije zajedno sa svojom mediteranskom klimom dovodi  do toga da Primošten uvijek bude dobra ideja.