CRO Race 2023.

20ruj

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race prerasla je u tradicionalni sportski događaj, po kojem je Hrvatska prepoznata u svijetu.
Kroz sedam dosadašnjih izdanja ova utrka učvrstila je svoje mjesto u UCI kalendaru te iz godine u godinu postaje sve popularnija i atraktivnija.
Osim sportske vrijednosti, CRO Race ima i posebnu turističku vrijednost, jer prolazi kroz sve dijelove Lijepe naše, od kontinentalnog dijela do obale, a posebno nas veseli što će i ove godine Primošten biti jedna od lokacija koje će biti u središtu svjetske javnosti koja prati ovaj sport. Prekrasni kadrovi hrvatskih destinacija ući će, putem live prijenosa, u domove milijuna ljudi, koji će imati priliku vidjeti ljepotu i raznolikost hrvatskih krajolika, destinacija i lokaliteta.

Osmo izdanje utrke CRO Race, koje će se održati od 26. rujna do 1. listopada, ponovno se vozi kroz šest etapa, a ovogodišnja prva etapa započinje u našem Primoštenu te će se voziti do Sinja (185km). Kako se razaznaje iz popisa etapa, CRO Race ove godine po prvi puta dolazi i na otoke. Novalja je tako postala prvi otočni cilj, a osim Paga, biciklisti će voziti i po Krku koji će kao domaćin ugostiti start pete etape i tako postati prvi otočni domaćin starta u povijesti utrke.

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Biciklistički spektakl CRO Race i ove je godine pun uzbuđenja, a jedno od njih zasigurno je i četvrto izdanje KIDS CRO Racea koje privlači sve veću pažnju djece i građana svakim novim izdanjem. Virtualna utrka za djecu, koja će se i ove godine odvijati usporedno s glavnom utrkom, namijenjena je djeci školskog uzrasta u skupini od 9 i 10 te 11 i 12 godina. Djeca su na to natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima profesionalni biciklisti prolazit će trasom dugom gotovo 1000 kilometara. U  simulaciji virtualne utrke najmlađi natjecatelji imat će priliku doživjeti pravo uzbuđenje, ali i stvarne cestovne i vremenske uvjete s kojima se susreću profesionalni biciklisti na putu ka cilju.

S obzirom na to da ove godine utrka kreće s juga Hrvatske, KIDS CRO Race bit će održan 25. rujna sa startom u Primoštenu, a potom će, kao i prethodne godine, tradicionalno pratiti ciljeve etapa. Ako voliš bicikliranje ili jednostavno želiš imati super dan, pridruži nam se na KIDS CRO Raceu!