Zaigraj Klencavicu

14ruj

U nedjelju 18.09.2022. u Primoštenu spajamo djecu svijeta, ali i sve generacije na 5. Svjetskom prvenstvu u Klencavici (Školice). S igrom na otvorenom  želimo naglasiti kako je zabavno biti i igrati se na ulici. Početak novog tisućljeća donio je neke nove generacije. Tableti, ekrani i pametni telefoni postali su nove i glavne igračke. I to je sasvim u redu, novo vrijeme –  nova pravila – nove igre.

Za Klencavicu nam je potrebna kreda i mali kamenčić. Trg Rudina će biti iscrtan kvadratima koji su obilježeni brojevima od 1 do 8 (predstavljaju razrede osnovne škole), a onda se na njih baca kamenčić. Kamenčić se baca stojeći ispred „ prvog razreda“. Kada kamenčić baci na određeno polje, igrač mora na jednoj nozi odskakutati do broja 8 i vratiti se do broja 1, ali bez da dodirne crte polja ili kamenčić. Kada dođe do svog polja s kamenčićem, uzme ga i vraća se na početak. Igra se sve dok se ne pogriješi, a tada je na redu drugi igrač sa svojim kamenčićem.

Zabavno i rekreativno natjecanje održati će se na Trgu Rudina sa početkom u 14:00 sati, a za vas smo pripremili veseli i bogat prigodni program. Radujemo se Vašem odazivu i dolasku.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do subote, 17.09. do 18:00 sati u uredu Turističke zajednice, u Caffe bar Maž-u ili u Caffe bar-u Mala Raduča (Guste).